وهڵام: خــــهونـــیـــی کـــــچــــــان
خةندة خان ئةوة هيرشة ئةيكةيتة سةرمان 
دةستةكانت خوش باريزة كيان
بةهيواى كارى جوانتر ئةزيزم
ئةو بة ديار خواردني كوشتمةوة بيدةكةني
كامو ...
::: مــهکـــۆکانی روگــــــهش :::: » ئهلبۆمی وێنهكان » خــــهونـــیـــی کـــــچــــــان
پهڕه پێشوو 1 2 3 4 5 6 داهاتوو
دهبێت چوونهژوورهوه یان به ئهندامبوون بۆ ئهوهی بتوانیت وهڵام بنووسیت
خةندة خان ئةوة هيرشة ئةيكةيتة سةرمان 
دةستةكانت خوش باريزة كيان
بةهيواى كارى جوانتر ئةزيزم
وووووووواااااااااااوووووووو کامۆ ناشرین وای ئهوه تۆی کوره کور ههیه بڵێ من کامۆم بهخوا کهس نیه بهس تۆ کامۆی:D:D
جارئ بهخێر بێیتهوه گوڵی مهکۆ وهک خۆم وهی که بیرم ئهکردی ئهوه بۆ دیار نیت کهس ژنی نههێنا تۆ نهبێت
:(
ولله بیرم ئهکردی ئێسگران نا هێرس ناکهم کاکه کامۆ رێزم ههیه بۆ ههموو کوره ئازیزهکانی ئهم مهکۆیه ئهم موناقهشهیه
بهس بۆ ئهو کورو کچانهیه که دهستیان له کلتوری کوردی و رهوشتی کوردیان بهزاندوه سوپاس بهساقهم بی کاکه کامۆ:D:D

ئاخر بهخوای عهیبه بۆ ئیوه که گهرانهوه سهر رهوشتی کجان ئیمه که وادهکهین ههستی بۆگهن لهبهر ئهوهیه
دهمانهوئ جێگای ئێوه داگیر بکهین وه هیچی نهماوه خهمتان نهبیت ئهگهر ئیوه ببنه کچ ئار چێ؟؟؟؟؟؟؟؟؟
با خۆم نهکوژم له داختان قاپ دهشۆن منداڵ بهخیودهکهن خواردن دروست دهکهن منداڵ دهشۆن ئهیییییییییی
هاوااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااار بهس باسی خۆتان بکهن 
:D:/:D:D

ئاخر خۆتان ئهمهتان دهوئ ئهوهنیه ههموو کهلوپهلو ههڵسوکهتکی ئافرهتانتان ههڵبژاردوه
ئێ کهوایه بهساقهم بی:D:D ئیمهس دهبئ وهک جارانی خۆتان به کوتهک دواتان کهوین
:lol::lol:

خەندە گیان ئەوە بۆ تورە بویت هیچ نیە ئێمە تەنها بۆ خۆشی قسەدەکەین منیش پێم خۆشە ئافرەتان مافی خۆیان وەرگرن ، بەڵام نازانم بڵێم چی گەر کورێک پیاوێک بەتەنها برواتە مەحکەمەوە بەشایەتی دەگیرێت ، بەلام ئافرەتێک قبوڵ ناکرێت ئەبێت دووان بن پاشان بە شایەت قبوڵی دەکەن ئائەمەیان نازانم بۆ ؟ههههههههه گەر بۆمان روون کەیەوە دەست خۆشیت لێدەکەم بۆ چی دوو ئافرەت بەرامبەر یەک پیاو ؟ بۆ ئەوەیان لەگەڵتدام کور هەیە هەتا نزیک نەبییەوە نازانیت کورە خۆم جارێکیان لێم تێکچوو . لەگەڵ رێزم بۆ هەموو کورێک.
هههههههههههههههههههه ئێ حهقی خۆیهتی داخی ئهوهنده ساڵهی پئ دهرئههێنئ که ئهو بهسهریا زاڵ بوو ههههههههههه
ئێستا نۆرهی ئافرهتانه ئهمر بکهن بهسهر پیاوان با بزانن چهند ناخۆسه که یهکئ زاڵ بێت بهسهرتاو کوتهک بوهشێنئ
کاکه تهنها ئهوهی تۆ باسی دهکهی ئهوهنیه که دڵت بهوه خۆش بێت که ئێوه موهیم تربن براکهم ئهوهی خوا دایناوه گهرانهوهی نیه
هۆکاری ئهوهش بۆ ئهوهیه که ئافرهت ههمیشه دهبیته دوگیان و مرۆڤی لێ دهبیتهوه خوای گهروره هیز و رهگهزی جیاوازی
پئ بهخشێون بهڵام گهورهترین سۆز و ئهرکی به ئێمه بهخشێوه له کۆتایشدا لهسهر یهک ووشهی ئافرهت که دایکه ئهگهر
ئازادتان نهکهن ئهوا خواش لێتان خۆش نابێت ئهمه گهورهترین هێزی خوایه که بهئێمهی بهخشێوه ههموو دونیا بکهنه خێر
مزگهوت سهوو رۆژ خواپهرستی بکهن ناتوانن بهههشت بهجاوانن ببینن تا دایکه ئافرهتهکه ئازادتان نهکات و لێتان رازی نهبیت
:)
ئهی مۆمی داگیرساوی ناخی تاریکستانم دایکه
له ههموو تاریکیهکانی دونیا تۆ روناکی بۆ ئهم دڵه دایکه
کوژایتهوه و رۆشتی لهم جیهانه.......
بهڵام له دڵی منا ههرگیز و ههرگیز له قوڵایی
ناخمدا ڕوناکیت ناکوژێیتەوە..........
ساعات انسه نفسي وانسه همي ولاکن؟! ماانسه حبیبي العایش بدمي
ساعات احس وکأني املوک الدنیا...... الوقت الذي انتا معي،أنسـى عمـري لــو نسيـتـك ڕووگهش
ئهی ئاگری بنکا بهخوا خۆت ئهم بهزمهت دامهزراندوو بۆی دهرچوی ئاگاتان لییه خۆ
:o:/:/
ساعات احس وکأني املوک الدنیا...... الوقت الذي انتا معي،أنسـى عمـري لــو نسيـتـك ڕووگهش
تكاية هيور ببنةوة با ياريةكة نةبيتة ململانئ لةنيوان دةرخستنى (سلبياتى) بياو ياخوود ئافرةت ، مندال بةهةردولا درووست دةبيت نةئافرةت لةبياو و نةبياو لةئافرةت بةرزترة، ئةوةى كةدةبينين هيج جياوازيةك نية لةنيوان ئافرةت تةنها روالةتى نةبيت خودا ئافرةت و بياوى بؤ ئةوة درووست كردووة تا هةست بةتةنهايى نةكةن، ئةوة بةراووردى سرووشتية هيج بةماناى كةمى بؤ هيج لايةك نايةت ئةوة سيستةمى بةريوة جوونى زيانة دةبيت شتيك لةشتيك زياتر بيت شتيك لةشتيكى تر نزمتر بيت ئةكةر ئافرةت و بياو وةك و يةك بووانة لةهةموو رووييكةوة كةس نةيدةتووانى ئاشقى كةوهةريةكى بةرامبةرةكةى بيت ج بياو ج ئافرةت ، كة خودا ئافرةتى لةبةراسوويةكى بياو درووست كرد ، لةبةرامبةردا بياو لةسكى ئافرةتةوة جاريكى تر بوو بةو مرؤفة، روولةتةكانى رةكةزةكان جياوازن بةلام هةموو ناوةرؤكيان يةكة، دووبيناسمان هةية ئافرةت بياو بةلام دواجار بيمان دةلين مرؤف، بياو هيزى بئ دراوة، ئافرةت سؤزو جوانى بئ دراوة، زؤر كات هيزى بياو بةرامبةر جوانى ئافرةت ماناى نية، وةك نابليؤن دةليت(لةبشتى هةر كةورة بياويك ، ئافرةتيك هةية)
با باسةكةمان لةيةكةم هةنكاودابيت كةبؤ خؤشى بوو،
ئئ بابيمةوة ناو مةوزووع باشة رووكةش خان ئةبينم توورة دةبيت وةك ئيمةبة كاتيك دةليين توورةبوون لةفةرهةنكمانا نية!!!
قسةكانى ئيمة كالتةن نةوةك جدى، بيكةنينة نةوةك توورةيى، كفتووكؤ كردنة نةوةك شةرة قسةى نابةجئ.
ههههههههههههههههههههههه بهس تورهنیم کاکه مهبهستی ناشرین باشه بۆ ههمووتان به من دهڵێن تورهی به جدی گرتوته
کهوایه من لهم یاریه دهرچم بۆ ئێوهی به جئ دێڵم با من نهبمه کێشهی سهرهکی یاریهکهتان ئهوه من لهم یاریه ماڵئاوا
تورهش نیم زۆر ئاساییه بهخوای هههههههههههههههههههه ئیوه یاری بکهن و منیش بهس پێکهنم به قسهکانتان
نا رووكةش خان ريزمان بؤ بةريزت و هةموو كجانى هاوريمان هةية بةخوا تؤو خةندةش وةك ئيمةتان كووت وةك ئيمةو زياتريش
كاريكاتيرتان هينا، بةلام بينيت توورة بين بينيت وةكتؤ بليين مادام دةجمة دةرةوة:P ئةكةر كووتبيشمان توورةبووى ئى وا سةلماندت:| بةخوا ليشمان توورةبيت بةتوورةيى نازانين!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
هةموو خةتاى كاكة بشتيوانة:o بزانة جؤن دةلئ بةزمم بئ ية
(ئةكةر توورةشبيت كول دةدةين بةتؤ
جا تؤ خؤت كولى لةباخى مةكؤ )
ئهی خوا نهوگرئ مهبهست ناشرین ئاخر بهخوای ئێمه واز ناهێنین خۆ رووگهش نین تورهبین بهردهوام دهبین
تهماشاکه چۆن خۆی له ههموو شتاکان دور ئهگرئ ههر ئێمه ههموو شتین جا خۆتان مههێنه رێزی ئێمه
ئئ كجى باش من زمان لةدةمما هةر نية:( بةس ناجارم دةكةن:/ هةندئ جار بةركرى لةخؤمان بكةم تؤش دةتةويت بةردةوام بيت تازة دلى يةكيمان بة ووتةى زانايا ن و دوعاو شيعر جاك كردؤتةوة !!! جية تؤش دةتةويت كارتى سوور وةركريت:D
نا كارتى سوور هةروا ئاسان نية دةبئ توورةت بكةم
بةس هيوادارم خؤت راكرى بةوةلام نةوةك بابةت بكؤريت بيبةيتةوة لايةكى تر
باشة بؤ ؟;) حةزناكةن كةس لة تةمةنتان ببرسئ؟:D:D:D
[
size=24]هههههههههههههههههههههههههه ولله پێم ناخۆش نیه ئهزانی من تهمهنم جهنده بێجاوانی بم
13.9.1994 چاوه کانم بهم شاره بێنازه
ههڵهێناوه بۆ پێم ناخۆشه ههزار
کور له یانهکان به کچ خۆیان تۆمار دهکهن لهو حهفتهیه یهکمان دهر کرد له باخی ذلان
ئهوهش لهبهر ئهوهیه که کچهکانی پئ ههڵخهلهتێنن ممممممممممممم که عهیبه ئهگهر تۆ
توانیت کارتی زهردیشم بهیتئ ئهوه دهڵێم تۆ زیرهکی [/size]
ئةها نةمكووت تةمةنتان دةشارنةوة و شةرم دةكةن بيلين ماشا ألله جةندة بجووكى تازة شةش ساليتة
:lol::lol: ئةو سال لة باخجةى ساوايان دةرجووى؟:D يان كةوتية دةورى دووةم؟:lol::lol::lol:
نا نا دلت ناشكينم كارتى زةردت نادةمئ:) دةمةويت ياريةكة بةباكى بروات بةس من وةك ناوبزيوانيك
هةندئ جار بؤ يةكلايى كردنةوةى ياريةكة دةبئ كارتى سوور بةرز كةمةوة ئةويش ئةكةر توندو تيزى بةكاربيت 
ئەویش نا ئیستا فیربوون لەسەر تەلەفیزۆن لاسایی کجان دەکەنەوە خۆیان جقەیان دەرکردوە کەجی دەلییت دەمەویت شوو بکەم ، بەخوا من بم لەجیاتی ئەو کەنالانە ئەو تیڤیانە هەر دادەخەم باشترە نەک لەجیاتی کج کورد دەوری بدەمیههههههههههه
ئةها راستة هةية هةية شتى وا لاى هةندئ (كورى) كجانى جاروو بار روو دةدات:/
بةلام نالين تةمةنمان 12 سالة:lol::lol::lol:
سڵاو هاوڕییان حهزمکرد منیش بهژدار بم لهم بابهته ئهگهر ڕێگه پێدراو بێت
بێگومان پاش ئهوهی ههر چوار پهرهکهم خوێندهوه ئهم بابهته دهنووسم
من لایهنگیری نه له کوڕ دهکهم نه له کچ تهنها حهزم له ڕاستییه
بێگومان له ناو ههموو کۆمهڵگایهک نهک تهنها کۆمهڵگای کوردهواری
ههموو مرۆڤێک بهدی دهکرێت به خراپ و باش جا زۆرن مرۆڤی وا که
ئێوه باسیان دهکهن زۆرن بهڕاستی زۆر ناشرینه بهڕای من که کهسێک
کوڕ بێت خۆی بکا به کچ یان به پێچهوانهوه چونکه لهگهڵ ئهوهی شتێکی زۆر ناشرینه
دژی شهرعیشه واتا ئایینی ئیسلام جا لهگهڵ ئهوه دهبینین زۆربهی ئهم حاڵهتانه
ههروهک داده باریزه باسی لێوه کردووه دهچنه سهر تی ڤی به ڕهگهزی بهرامبهر
بهداخێکی زۆرهوه پشتگیرییهکی زۆریشیان لێ دهکرێت بهڕاستی خهمبارم بهرامبهر
ئهو دیاردهیه چونکه زۆر باشتره پشتگیری بکرێ له شتێکی به سوود که مرۆڤ فێری شتێکی بهسوود بکات
نهک دیاردهی وا ناشرین
جا هیوادارم کهس لهسهر ئهم بابهته تووره نهبێت بهڕاستی من وهک خۆم که کچم
دهڵێم زۆر ڕاسته ئهم کاریکاتێره چونکه زۆر لهکچانی ئێمه وان بهڵام کوڕان دڵنییا بن
که کچی واش ههیه که دووره لهم کاریکاتێره چونکه به بیرو ڕای تر بیر دهکاتهوه
هیوادارم هیچ کچێک وا نهبێت لهگهڵ ڕێزم بۆ کچانی مهکۆ
له کۆتادا دهمهوێت بڵێم هیوادارم ئهم چهند وتهیهم نه بووبێته مایهی
دڵگرانی هیچ کهسێکتان
لهگهڵ ڕێزو خۆشهویستیم

ووووووووووووووووواااااااااااااااااااااااااوووووووووووووو بهنیاز نهبووم بێمه کێشهکه بهڵام بهخوێندنهوهی ئهو وشهجوانانه خۆم پێنهگیرا،،،، ههروهک لهیهکهم پهیام بۆ ئهو بابهته من دهرم بری ههمان شت دهڵێمهوه هیوام وایه ههموو کچ وکورێک وهک پهری خانم بیربکهنهوه نهکور پشتی کوری خراپ بگرێ نهکچیش پشتی کچی خراپ بگرێ با پشتی راستی بگرین من دانم پیانا که زۆر لهکوران بێ تامیان کردیه ،ههههههههههه کاتێ دهشرۆن لاسای ئافرهت دهکهنهوه بهلهنجهو لار دهرۆن هههههههههه بهڵام کوریشمان ههیه نازانی چۆن وهسفی باشیهکانی بکهی،بهههمان شێوه کچی لوتبهرز دوور لهرووی ئهم کچهجوانانهههههههههههه بههیچ رازی نابی خۆی ههڵدهکێشی کچ ههبوو کاتێ داوایهکی چووه بهس بۆئهوهی لهناو هاورێیان خۆی ههڵکێشی رهفزی پێ دابوو مهعنای من منهتم پێنین چی زۆره مێردی زۆره،ههرلهبهرئهو هۆکارهش زۆرترین قهیره کچمان ههیه بهناچاری لهکۆتای شوبهکهسێک دهکهن که ناتوانن لهگهڵیشیان جوت بن،،، ههروهک پهری گیان ووتی لهههردووکمان ههیه باش و خراپ ئهوه گرنگ نیه چونکه لهزهمانی پێغهمبهر(ص)چاک وخراپ ههبوو گرنگ ئهوهیه خۆمان لهباشهکان بین،،،،،،،،،،لهگهڵ دونیاێک رێز وخۆشهویستی قوربانی چاوهکانتانم بمبورن زویرنهبن زمانم دهرناینم گهر راستی نهبینم هههههههههههه
١ ـــ پیویستە نائومیدەکان ئەوە لەیاد نەکەن ،کە پێش نائومێد بوون ئومیدێک هەیە ئەویش نائومید نەبوونە...
٢ ـــ ئهوانهی دهیانهوێت بهراستگۆی بژین،دهبێت ئارمگریش بن تاکو راستیهکان دهرهکهون،،،
پهیمان غهمگین بهرزێوهیی
بةرى خان ووتةكانت زؤر جوانةو دةستخؤشيت لئ دةكةم بةلام هةموو كات كووتوومانة ئةوة بةس بؤخؤشية ئةكةر بيت و بةجدى قسةمان بكردبوواية، بةدلنياييةوة ئةوا راى خؤمان دةكؤرى بؤ غةيرى ئةوةى ئيستا كةيةكترى تؤزيك بئ مشةوةش دةكةين ئةوة تةنها بؤ سوعبةت كردنة وابزانم كةسيش دلكران نابيت هةر بةسووعبةتمانة ماشاالله كةسيشمان ئةوةندة نةشارةزا نين تاسوعبةت بةتوورةبوون حيسابى بكةين تؤش ووشةكانت لةجيكاى خؤيةتى راستةقينةيةكى جوانة هيوادارم
كةس بةراستى وةرى نةكريت ئيمة بؤية وادةكةين تا كةميك لة ناخؤشيةكان و غةريبى و خةمةكانمان دوور كةوينةوة ماناى نابيت كةسمان لةكةس توورة بين
دنيايةك ريزو خؤشةويستيم بؤهةموو هاورييانم هةية بئ جياوازى
ئيمة يةك خيزانين ئةندامانى خيزانيش لةيةك توورة نابن [b]هةركيز!!! [/b]:):|
هاورێ بەرێزەکان ئەمە تەنها بۆخۆشیە ئەگەر قسەیەکیش بکەین وەک کاک مەبەست ئاماژەی پێکرد کەسمان رای خۆمان نەگوتووە ، بەڵام ئەم خوشکە بەرێزانە زۆر بەجدی هاتوونەتە ناو باسەکەوە ههههههههه من پرسیارێک دەکەم تەنها بۆ خۆشی ؟ باشە لەژیانتا بە نوسین بەبینین بە بیستن هەتا ئێستا بینیوتە زانایەکی ئافرەت هەبوبێت ؟ هەرچی داهێنان و گۆرانی سەردەمەکانە هەمووی لەسەر دەستی پیاوان بووە ههههههه من دەزانم کۆتای ئەم باسە لە کوێوەیە ؟ لە کۆتایدا خوشکە بەرێزەکانمان ئەڵێن ئەمە کاری خوایە ئێمەی ئاوا دروست کردووە و ئێوەیش ئاوا هههههههههههه دڵنیام ئەمە کۆتاییەکەیە .
[b]نانا كاكة تةنها توخوا براكةم بةو شيوة توورة دةبن ها !!!
هةموومان خاوةنى خةسلةتى كةوهةرى خؤمانين كولةكةم
با ليمان توورة نةبن ئافرةتيش خاوةنى خةسلةتى كةوهةرى خؤيةتى
بةراستى كةوهةرى ئيمةى بياو بةبئ ئافرةت بةديار ناكةويت! ئةوة ئاشكراو روونة
كةسمان لةكةسمان خودا زياترى بئ نةداوين، ئافرةت لةشتيكى لاوازتريش بيت شتيكى ترى زياترة لةبياو، وةهةروةها بؤ بياويش هةمان شتة. كاكة تةنهاى كول بةخوا دةزانم مةبةستت كالتة كردنة بةلام لةنووسيندا جوونكة هيج رةمزيك نية بيشانى بدات كةوا سوعبةتة، بةرامبةر بةهةلة ليكى دةداتةوة، هيوادارم خووشكة بةريزةكانيشمان بةهةلة تينةكةن بؤ خؤشية
نابئ ئةوانيش شتى وا بة جدى بنووسن كلةييان لئ ناكةم هةرجى بنووسن جونكة كووتمان وةلاممان بدةنةوة، بةلام ئيمةش برسيارةكةمان كالتة ئاميز بوو و جدى نةبوو!!! مةبةستم كاريكاتيرةكةية نةوةك توانج و خوانةخواستة سوكايةتى كردن بيت.
كولةكةم تؤش نةرةنجئى ليم ئيمة هةموومان يةك خيزانين
لةناو خيزانةكانيشدا توورةبوون مةحالة سةر بكرئ!!!
ريزم بؤتؤى رؤح هةية كاكة تةنهاى كول ليم زوير نةبيت[/b]
پهڕه پێشوو 1 2 3 4 5 6 داهاتوو
دهبێت چوونهژوورهوه یان به ئهندامبوون بۆ ئهوهی بتوانیت وهڵام بنووسیت
::: مــهکـــۆکانی روگــــــهش :::: » ئهلبۆمی وێنهكان » خــــهونـــیـــی کـــــچــــــان
بابەتى نوێ هەیە.
بابهتی نوێ نییه.
بابهتی داخراو.
بابهتی هەڵواسراو.
بابهتی هەڵواسراو و داخراو.
بابهتی گواستراوە.
پشتبهسته به PunBB 1.4.2, پاڵپشتیی به كوردی له [مهكۆكانی وێبچن]